آموزش تعمیر CPU در لپ تاپ و کامپیوتر

آموزش تعمیر CPU

CPU یا پردازنده لپ تاپ یکی از مهم ترین بخش های سخت افزاری کامپیوتر یا لپ تاپ است و در صورت عدم کارکرد صحیح باعث بروز مشکلات زیادی در عملکرد کلی سیستم می شود.

این قسمت از کامپیوتر داده های رم را پردازش کرده و به قسمت های دیگر ارسال می کند. اگر این قسمت از کار بیفتد، تمام فرآیندهای لپ تاپ را تحت تاثیر قرار می دهد و مشکلات مختلفی پیش می آید. در این مقاله چند نکته برای تعمیر CPU کامپیوتر و لپ تاپ ارائه شده است.

نحوه تعمیر CPU در لپ تاپ

برای تعمیر CPU ابتدا متوجه شوید که چه مشکلی دارد و میزان آسیب آن را مشخص کنید. اگر پین ها شکسته یا خم شده باشند، با تعویض آنها مشکل CPU برطرف می شود، اما اگر این قطعه سوخته یا آسیب دیده باشد، احتمال تعمیر CPU لپ تاپ کمتر است و ممکن است نیاز به تعویض آن باشد.

اکثر لپ تاپ ها قابل تعمیر هستند، اما در برخی موارد آسیب به CPU به حدی است که باید آن را تعویض کنید.

علائم خرابی CPU

قبل از هر چیز باید بدانید که مهمترین قسمت هر لپ تاپ یا کامپیوتر CPU آن است. اگر این واحد پردازش مرکزی آسیب ببیند یا مشکل داشته باشد، سیستم کارایی خود را از دست می دهد. برای هر کاربر مهم است که بداند چه زمانی CPU لپ تاپ یا کامپیوتر از کار می افتد.

CPU یک تراشه کوچک است که دستورات کامپیوتر را با کمک بقیه سخت افزار اجرا می کند. این قسمت در بالای کامپیوتر قرار دارد و برای خنک نگه داشتن آن یک فن به آن وصل شده است. به این ترتیب اولین علامت خرابی CPU در لپ تاپ یا کامپیوتر، خاموش شدن خودکار سیستم است.

کامپیوتری که به خودی خود خاموش می شود برای هرکسی که از آن استفاده می کند بسیار ترسناک است. ممکن است به این معنی باشد که رایانه آسیب دیده و زمان تعمیر CPU در کامپیوتر آن رسیده است.

در این شرایط، مهم است که سایر قسمت‌های رایانه خود مانند منبع تغذیه یا کارت گرافیک را بررسی کنید تا زمانی که متوجه شوید کدام قسمت خراب است.

نحوه تست CPU لپ تاپ

قبل از تعمیر پردازنده کامپیوتر CPU لپ تاپ تعمیرکار باید از درست کارکردن آن اطمینان حاصل کند. پردازنده ای مطابق با مشخصات لپ تاپ در دستگاه نصب شده است. اگر مشکل با CPU جدید حل شد به این معنی است که مشکل از CPU قدیمی بوده است.

نرم افزارهایی مانند Fur-mark وجود دارد که می تواند CPU لپ تاپ را تست کند. با نصب و اجرای آنها می توانید از سالم بودن CPU مطمئن شوید.

تعویض CPU لپ تاپ

همانطور که در قسمت های قبلی گفتیم، معمولاً می توانید cpu لپ تاپ را تعمیر کنید. نوین سازان رایانه نیز در صدد رفع این قطعه است. گاهی اوقات شما نمی توانید چیزی را تعمیر کنید؛ بنابراین باید آن را به متخصص آن بسپارید.

جالب است بدانید که برخی از دستگاه ها دارای پردازنده لحیم شده به مادربرد لپ تاپ هستند. یعنی نمی توان پردازنده را از برد جدا کرد و مادربرد باید به طور کامل تعویض شود. اگر بتوان CPU کامپیوتر شما را جدا کرد و به یک سوکت وصل کرد، تعویض آن آسان تر خواهد بود.

تغییر CPU لپ تاپ به مهارت زیادی نیاز دارد. پس از اطمینان از کارکرد پردازنده جدید با مادربرد، لپ تاپ باز شده و مادربرد خارج می شود. سپس کامپیوتر از روی برد خارج می شود و یک کامپیوتر جدید به جای آن قرار می گیرد. در نهایت برد دوباره نصب می شود و لپ تاپ مانند قبل بسته می شود.

دمای بالای CPU یکی از دلایل اصلی خاموش شدن خودکار سیستم است. این مشکل معمولا زمانی اتفاق می افتد که یک یا چند خاموش شدن خودکار اتفاق می افتد و به مرور بدتر می شود. اگر این اتفاق افتاد، دمای پردازنده را بررسی کنید و سیستم خنک کننده را تغییر دهید.

رایج ترین نشانه های خرابی CPU

رایج ترین نشانه های خرابی CPU

مشکلات راه اندازی سیستم از جمله نشانه های خرابی CPU لپ تاپ یا کامپیوتر است. هنگامی که کامپیوتر خود را روشن می کنید، اولین چیزی که می بینید BIOS POST یا خودآزمایی است. خودآزمایی روشن، بررسی می‌کند که آیا سخت‌افزار رایانه درست کار می‌کند یا خیر.

اگر مشکلی در POST وجود نداشته باشد، سیستم به طور معمول شروع به کار می کند. اگر خطایی پیدا شود، کامپیوتر بوت نمی شود و یک پیام خطا با اطلاعات مربوط به مشکل نمایش داده می شود. معمولا وقتی قطعه ای از قبل آسیب دیده باشد، POST مشکل را به عنوان سخت افزار آسیب دیده گزارش می کند.

در ادامه چند نمونه از نشانه های خرابی سی پی یو را در اختیارتان می گذاریم.

خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ

اگر کامپیوتر ناگهان خاموش شد، باید مشکل را بررسی کنید. دانستن نحوه عیب یابی این قسمت و نحوه تشخیص مشکلات سیستم بسیار مهم است. یکی از دلایلی که لپ تاپ ها به طور ناگهانی کار نمی کنند، داغ شدن پردازنده کامپیوتر است. در ابتدا، ممکن است خاموش شدن ناگهانی وجود داشته باشد.

اما با گذشت زمان، وضعیت بدتر می شود و تعطیلی های بیشتری اتفاق می افتد. باید به تنظیمات سیستم خنک کننده و دمای پردازنده در دستگاه خود توجه کنید. تعمیرات سخت افزار کامپیوتر نیاز به کمی دانش می خواهد که باید ان را به متخصص این کار بسپارید.

مشکلات راه اندازی لپ تاپ

یکی دیگر از نشانه های سوختن CPU لپ تاپ زمانی است که سیستم راه اندازی می شود. وقتی می خواهید لپ تاپ را روشن کنید، یک BIOS POST را مشاهده خواهید کرد. صفحه نمایش BIOS POST نشان می دهد که آیا سخت افزار لپ تاپ سالم است یا خیر.

فریز شدن یا انجماد سیستم

انجماد سیستم یکی از آزاردهنده ترین مشکلات لپ تاپ ها است. این حالت ممکن است به طور تصادفی در حین کار کردن رایانه یا زمانی که رایانه بیکار است اتفاق بیفتد. این مشکل ممکن است ناشی از مشکلات سخت افزاری یا نرم افزاری باشد که باید آنها را برطرف کنید.

بررسی ظاهر

با نگاه کردن به مادربرد می توانید متوجه شوید که CPU لپ تاپ در حال سوختن است یا خیر. وقتی کامپیوتر خیلی داغ می شود، به نظر می رسد سوخته است. برد مدار اطراف سوکت پردازنده سوخته است. اگر سوختگی شدید است باید مادربرد یا حتی کامپیوتر را عوض کنید.

گرم شدن بیش از حد سی پی یو

یکی از خدمات کامپیوتر تعمیر سی پی یو است که نوین سازان این خدمات را ارائه می دهد. یکی دیگر از مشکلات سوختن CPU لپ تاپ داغ شدن بیش از حد است. از آنجا که پردازنده دارای سیستم خنک کننده است، می تواند گرما را از دستگاه خارج کرده و از آسیب محافظت کند.

اگر فکر می کنید فن لپ تاپ شما به درستی کار نمی کند، فورا آن را بررسی کرده و آن را تعمیر کنید. گرمای بیش از حد می تواند به پردازنده و سایر قطعات کامپیوتر آسیب برساند و باعث شود آن به خوبی کار نکند.

رفع نشانه های خرابی سی پی یو

رفع نشانه های خرابی سی پی یو

برای تشخیص و رفع علائم خرابی CPU بهتر است از دانش مراکز تعمیر کامپیوتر استفاده کنید. اگر مهارت کافی در کامپیوتر دارید، می توانید همه چیز را از جمله پردازنده، رم، کارت گرافیک و تنظیم حرارت پردازنده را دوباره نصب کنید.

اگر تخصص دارید سخت افزار را یکی یکی بیرون بیاورید و تست کنید. این بهترین راه برای عیب یابی سیستم است. در صورتی که با تعویض قطعه خاصی مشکل برطرف شد، احتمالاً مشکل از همان قطعه است. برای تعمیر سی پی یو سوخته نیز می توانید به نوین سازان رایانه اعتماد کنید و لپ تاپ خود را به این مجموعه بسپارید.

چرا سی پی یو لپ تاپ می سوزد؟

چندین موارد می تواند به CPU آسیب برساند و علائم سوختن CPU لپ تاپ را ایجاد کند. در ادامه این موارد مهم را بررسی خواهیم کرد.

حرارت بیش از حد

همانطور که قبلا ذکر کردیم، کامپیوتر می تواند بسیار داغ شود. اگر می خواهید CPU لپ تاپ شما بیشتر دوام بیاورد، مطمئن شوید که خنک بماند. در غیر این صورت، ممکن است خیلی سریع شروع به سوختن کند. کامپیوترهای مدرن می توانند دمای بالا را تحمل کنند، اما اگر برای مدت طولانی گرم بمانند، ممکن است آسیب ببینند.

ولتاژ برق

لپ تاپ کامپیوتری است که از برق استفاده می کند. شارژر و پورت شارژر این انرژی را به مادربرد می فرستند. مشاهده می شود که ولتاژ برق می تواند به CPU لپ تاپ نیز آسیب برساند. اگر جریان در سیستم خیلی زیاد باشد، لپ تاپ خواهد سوخت. برخورد صاعقه به خط برق می تواند برق را قوی تر کند.

ولتاژ ناپایدار

هنگامی که ولتاژ بالا می رود، می تواند به CPU آسیب برساند و علائم سوختگی ایجاد کند. یک منبع تغذیه ضعیف و ارزان می تواند باعث شود سیستم دارای ولتاژ نوسانی باشد. این مشکل به دلیل نداشتن محافظ در برابر افزایش ولتاژ به سی پی یو لپ تاپ آسیب می زند و می سوزد.

مادربردهای بی کیفیت

یکی از وظایف مادربرد تنظیم جریان و ولتاژ عبوری از تمام اجزای لپ تاپ است. این نشان می دهد که اگر مادربرد به درستی کار نکند، کاربر با علائم نیمه سوختن CPU لپ تاپ مواجه خواهد شد. توصیه همه کارشناسان این است که از مادربردهای خوب و باکیفیت در دستگاه های خود استفاده کنید.

نوین سازان با ارائه خدمات مفید در زمینه تعمیر سی پی یو لپ تاپ به شما کمک می کند تا بتوانید هرچه زودتر سیستم خود را با هزینه ای مناسب تعمیر کنید.

کلام اخر

در این مقاله به بررسی تعمیر CPU پرداختیم. سی پی یو یک تراشه کوچک است که دستورات کامپیوتر را با کمک بقیه سخت افزار اجرا می کند. یک فن در کنار یا روی مادربرد سیستم برای خنک کردن آن نصب شده است. سیستمی که به طور خودکار خاموش می شود از وحشتناک ترین صحنه ها برای هر کاربری است.

یکی از نشانه های خرابی CPU داغ شدن بیش از حد لپ تاپ است. اگر لپ تاپ شما مشکل دارد به مرکز لپ تاپ نوین سازان مراجعه کنید و کمک بگیرید. کارشناسان در این مرکز آماده سرویس و تعمیر کامپیوتر یا لپ تاپ شما هستند.